Facebook

YouTube

12.01.15:

Kysttrainee lyser ut nye stilinger

kari

Kari Mathisen er dgl. leder av Kysttrainee

KystTrainee har i dag 16 medlemsbedrifter

Disse er: Roan kommune, Åfjord kommune, Hitra kommune, Frøya kommune, Sør-Trøndelag Fylkeskommune, Johs. Syltern AS, Rissa Kraftlag, SalMar, Marine Harvest, Lerøy Midt AS, Kystplan, Aquagen, Elpro, Hemne Kraftlag, Hotell Frøya og KystNorge.


Lyser ut stillinger

-Vi lyser nå ut traineestillinger til KystTrainee, med søknadsfrist 15. mars, sier Kari Mathisen. Lenke til søknadskjema finner dere på hjemmesiden vår www.kysttrainee.no


Vi lyser spesifikt ut traineestilling for KystNorge nå - med søknadsfrist 15. januar. Søknad sendes til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere JavaScript for å kunne se adressen . Kyst Norge ønsker en trainee med markedsføringsbakgrunn som kan jobbe med å markedsføre kysten inn til Trondheimsmarkedet. Plassering: Kyst Norges kontor i Trondheim.

 

.. Små lokalsamfunn har utfordringer med å skaffe riktig og nødvendig kompetanse. Bedrifter og kommuner har behov for å rekruttere på nye måter og være konkurransedyktig overfor mer sentral strøk.
  

Samarbeidsprosjekter
Vi har hatt et prosjekt i samarbeid med Handelshøgskolen i Trondheim og hotellene på kysten - og nå jobber noen av studentene med markedsundersøkelser for disse hotellene, som igjen munner ut i bacheloroppgaver for studentene.

Det samme skal vi nå gjennomføre i Åfjord med studenter fra HIST (ingeniørstudenter) og entreprenørselskaper og kraftlag fra Åfjord, Rissa og Hemne den 27.1.
  

1

Traineesamling på Hitra/Frøya. Vi er her på Fjellværøya hvor vi som vanlig hadde konkurranse med høy innsats og konkurranseinstinkt. Foto: Kari Mathisen

Markedsføring
Vi skal ha markedsføring mot lærerstudenter på Rotvoll 29.1, da sammen med Talentverket og Fjelltrainee. Vi deltar på fellesstand på Trøndelagsdagen 22.1 og på Traineedagene på NTNU 3. og 4. februar.

Et eller annet i samarbeid med Lerøy, SalMar, Marine Harvest og Aquagen ligger på planleggingsblokka. Da opp mot studenter fra NTNU + evt Havets Døgn i Bodø i mars.


-Vi er inne i den mest aktive perioden i forhold til markedsføring og rekruttering nå ..

Traineene
Vi har pr dd 7 aktive traineer og en traineebaby (maskot). Det er 4 som jobber i Frøya kommune og 3 i Marine Harvest. Men i løpet av våren kommer det flere inn i gruppa fra flere medlemsbedrifter.


Traineene skal ha samling 3 - 5 mars - i Osen og Roan denne gang. I april skal vi besøke Åfjord og Rissa. Vi jobber også for å skaffe finansiering til å reise på studietur til Brüssel i mai. Vi planlegger kurs i nettverksbygging og prosjektledelse til høsten. KystTrainee skal ha årsmøte på Frøya 4. mars.

KystTrainee trenger flere medlemmer. Inntil disse kommer på plass, så jobber programleder i 50 % stilling.

Bakgrunn

geir

Geir Tevasvold i samtale med studenter på Trøndelagsdagen 2014

Initiert av Geir Tevasvold
Geir Tevasvold (leder Hemne Næringshage) initierte ordningen med Kysttrainee i 2009 med bakgrunn i dialog med  bedrifter i Hemne kommune. Etter hvert som Kysten er Klar ble etablert ble det kjørt et forprosjekt der det kom frem at kommuner og bedrifter kunne være interessert i en slik ordning.

 
-Jeg har god tro på denne ordningen og håper den vil fortsette!

(Geir Tevasvold, hemne Næringshage)

Deretter ble et hovedprosjekt kjørt med finansiering bl.a. fra Kysten er Klar, Innovasjon Norge og NAV. Etter avslutning av prosjektet ble det dannet en forening (juni 2013) med 11 stiftere for å videreføre arbeidet. Kysten er Klar ble med gjennom 2014. Hemne Næringsforening er leid inn av foreninga for å ha programledelsen. 

 

.. Aktuelle kandidater kan finne spennende karrieremuligheter i små og mellomstore bedrifter på kysten av Trøndelag ..
 

2

Traineesamling Bjugn/Ørland. Her er vi på besøk på Marine Harvest sin forfabrikk på Valsneset. Foto: Kari Mathisen